DIBACA: Diagnosis Bacaan Alquran

Kami bantu anda mengenalpasti apa yang perlu difokuskan dalam mempelajari bacaan alquran melalui sesi diagnosis yang mudah!

Adakah anda menghadapi masalah-masalah berikut:

✅ Tak Kenal Huruf, Keliru Atau Kenal Sikit-Sikit?

✅ Baca Merangkak-Rangkak Mengaji Belum Lancar?

✅ Nak belajar mengaji Tak Tahu Nak Mula Dari Mana?

Ataupun… pernah terdetik dalam hati anda:

"Saya nak belajar mengaji tapi tak tau nak mula kat mana.. Takde sesi percubaan ke?"

JAWAPAN :

"Ada dan mudah jer, ikut 2 langkah dalam video di bawah:

Apa yang anda dapat dalam sesi percubaan DIBACA - Diagnosis Bacaan Al-Quran ini?

1- Cara mudah untuk tahu dimana tahap anda bila nak belajar Mengaji.

Anda akan dibantu oleh guru terlatih untuk dapatkan kaedah paling sesuai & mudah untuk anda belajar mengaji.


2 - Laporan tahap mengaji Al-Quran semasa anda.

Guru akan mengeluarkan laporan penilaian untuk memudahkan anda mengetahui tahap semasa mengaji anda, supaya anda tidak tersilap pilih kelas untuk belajar mengaji.


3 - Tips dan shortcut untuk mahir mengaji

Guru akan kongsikan FORMULA 3K sebagai panduan untuk anda mahir mengaji.


Tidak kira lah anda di tahap baru mengenal huruf, tajwid ada masih merangkak-rangkak membaca Al-Quran, dengan FORMULA 3K ini kami yakin anda boleh mahir mengaji sepertimana pelajar-pelajar kami sebelum ini.

Siapa kami dan mengapa kami boleh membantu?

Assalamualaikum dan salam perkenalan dari kami Tim Celik Al-Quran.

Di Celik Al-Quran kami fokus membantu golongan dewasa belajar mengaji secara 1-to-1 daripada mula mengenal huruf sehingga mahir mengaji Al-Quran

Daripada pengalaman kami membantu lebih 20 ribu orang dewasa belajar mengaji sejak 2015, kami dapati ramai pelajar sendiri tidak mengetahui cara sebenar untuk memilih kelas mengaji yang sesuai untuk diri mereka.

Atas inisiatif dan kepercayaan apabila pelajar bermula dengan pemilihan kelas yang betul, proses belajar bakal menjadi lebih mudah. Sebab itu lah munculnya program DIBACA - Diagnosis Bacaan Al-Quran.

Soalan lazim:

Saya ada sebahagian huruf tak kenal, sesuai join sesi DIBACA?
Ya, sesuai. Tujuan sesi DIBACA sememanganya untuk mengenalpasti isu sebenar pelajar. Jika isunya tak kenal huruf, guru akan cuba mengenalpasti adakah semua huruf tak kenal atau sebahagian huruf sahaja yang tak kenal.

Saya dah kenal huruf, dah boleh mengaji. Sesuai ke join DIBACA?
Sekiranya anda masih ada was-was dengan kualiti bacaan mengaji sendiri, kami menggalakkan anda menghadiri DIBACA untuk mengesahkan dan meningkatkan kualiti bacaan anda.

Ada laporan selepas sesi DIBACA? Untuk apa laporan ini?
Selepas sahaja anda selesai sesi DIBACA, guru khas kami akan mengeluarkan laporan tahap bacaan anda. Tujuan laporan ini bagi mengenalpasti isu sebenar bacaan seterusnya akan memberi cadangan tentang perkara yang perlu anda tambahbaik untuk meningkatkan kualiti bacaan mengaji anda.

Bagaimana sesi DIBACA dijalankan?
Sesi DIBACA dijalankan secara ‘One to One’ antara seorang guru bersama seorang pelajar. Sesi ini akan dibuat secara atas talian. Selepas sahaja selesai mendaftar, pelajar akan dihubungi oleh ‘Koordinator Kelas’ untuk menyusun jadual sesi pelajar bersama guru.

Ada bayaran kah untuk sesi DIBACA?
Ya, ada bayaran komitmen RM67.00 untuk menghadiri sesi DIBACA. Guru khas yang mengendalikan sesi ini semuanya terlatih untuk mengenalpasti isu anda dalam mengaji. Mereka juga terlatih untuk memberikan cadangan yang telus dan tepat untuk anda meningkatkan kualiti mengaji anda.

Apa cara mendaftar DIBACA?
Lengkapkan maklumat dibawah dan klik [submit] untuk mendaftar sesi DIBACA.

Borang Pendaftaran

ps: Anda akan dibawa ke paparan pembayaran (RM67.00) selepas klik submit

pps: Koordinator kelas akan hubungi anda selepas pembayaran disahkan untuk perincian lanjut.

All rights reserved © celikalquran.com 2022