SUSAH HATI BELUM PANDAI MENGAJI ?

DENGARKAN PENGALAMAN TUAN SUHAILI..

Ada masalah mengaji seperti ini?

Tak Kenal Huruf?

Tajwid Terabur?

Keliru Huruf Bersambung?

Mengaji Merangkak?

Malu Nak Mula Belajar?

Tak Sempat Belajar?

Tak Jumpa Guru Sesuai?

Mahu Masa
Belajar Fleksibel?

Jika jawapan anda YA
Izinkan kami bantu anda mahir mengaji
seperti pelajar-pelajar kami sebelum ini..

Tuan Fazo adalah salah seorang pelajar yang belajar mengaji di Celik Alquran.

Beliau berumur sekitar awal 30an.

Masalah yang Tuan Fazo hadapi sebelum ini adalah selalu keliru dengan huruf Sod Dhod Tho Zho.

 

Alhamdulillah dengan kesungguhan beliau belajar, kini beliau sudah semakin mahir.

 

Sebelum ini keliru, sekarang mengaji dah makin maju dan lancar.

 

Kita sama-sama doakan Tuan Fazo makin mahir mengaji.

 

Selepas mengenal huruf boleh terus kuasai tajwid, selanjutnya boleh membaca Alquran dengan lancar.

 

Sama-sama kita doakan. insyaAllah.

Ini kisah Kak Za.

 

Kak Za  daftar belajar dari mula mengenal huruf.

 

Kak Za ni rajin orangnya. Beliau rajin ulangkaji dan mengaji sendiri di rumah sebelum berjumpa ustazah.

 

Sebab tu tak sampai masa 3 bulan bacaan beliau dah lancar.

 

Yalah dalam 3 bulan dah mula lancar. Huruf pun dah kenal, tajwid pun makin baik.

 

Lepas ni Kak Za dah boleh mengaji Quran.

 

Sebab asas Kak Za dari segi huruf dan tajwid dah makin bagus, pasti apabila mengaji Quran bacaan Kak Za lancar je nanti.

 

Sama-sama kita doakan Kak Za ya! InsyaAllah.

Tuan Fazo dan Kak Za dibimbing dari mula mengenal huruf sampai mahir mengaji Alquran.

Mereka belajar dalam sesi Kelas Bimbingan Online

Apa itu Kelas Bimbingan Online?

Ia merupakan sesi belajar Quran secara individu (one to one).

Ia bertujuan membantu golongan dewasa untuk mengenal huruf dan seterusnya mampu membaca Quran dengan lancar.

Setiap pelajar dibimbing secara individu one to one di antara seorang guru dan seorang pelajar.

Sesi pembelajaran dijalankan secara Online. 

Maka pelajar boleh belajar dari mana sahaja, asalkan ada talian internet dimana-mana sahaja tetap boleh belajar.

Apa Kelebihan Kelas Bimbingan Online?

Belajar Secara Individu

Sesi dilakukan secara one to one.

Anda boleh terus tanya soalan secara personal jika tak faham.

Tak perlu rasa malu sebab kami tak akan "judge" anda.

Nak tanya apa pun tak perlu malu.

Rekod Sistematik

Kelas Bimbingan Online tidak sama dengan pembelajaran Quran konvesional.

Setiap pelajar yang daftar masuk, akan ada fail rekod pembelajaran. Dalam fail ini dinyatakan masalah yang dihadapi sebelum ni dan cadangan penyelesaian.

Senang Faham

Anda tak perlu nak hafal nama-nama tajwid yang sukar.

Anda tak lagi berbelit-belit lidah nak sebut huruf yang susah sebab kami ada teknik yang lebih mudah dan menyeronokkan.

Kelas Bimbingan Online menggunakan sistem pembelajaran yang telah disusun dengan teliti dan sesuai dengan keperluan pelajar-pelajar dewasa.

Masa Fleksibel

Boleh belajar ikut kesesuaian masa sendiri.

Jadual telah disediakan dan anda boleh tetapkan masa mengikut jadual tersebut sama ada "weekday" atau "weekend", pagi, petang atau malam mengikut kekosongan yang ada.

Pembelajaran mengikut keperluan perseorangan dan bukannya secara purata.

Kami sangat percaya Kelas Bimbingan Online dapat membantu anda mahir mengaji.

Lihat feedback pelajar kami sebelum ini..

Berapa harga kelas?

Sehingga hari ini sudah banyak masa dan tenaga yang kami korbankan untuk mendapatkan cara mudah memberi kefahaman dalam belajar menyebut huruf.

.

Bukan itu saja

.

Sudah ribuan pelajar Celik Alquran bantu dari mula mengenal huruf.

.

Kami juga sudah uji berkali-kali modul kelas ini dalam sesi seminar dan kelas-kelas yang dianjurkan.

.

Kami berani janji, kelas ini akan banyak membantu anda – insyaAllah.

Harga kelas ini adalah..

RM70 RM50 untuk sesi sejam.

.

Kami nak beri anda ‘feel’ dulu belajar dalam sesi Kelas Bimbingan Online bersama guru kami.

.

Ini harga promo. 

.

Selepas ini kami akan naikkan harga ini.

.

Kerana kami tahu nilai kelas ini adalah lebih lagi.

.

Harga akan naik jika anda masih belum buat keputusan !

Langkah seterusnya?

1. Lengkapkan borang dibawah.

2. Team kami akan hubungi semula untuk mengesahkan jadual Kelas Bimbingan Online anda.

3. Jumpa dalam kelas!